Джейн Бъркин призова Hermes да махнат името й от Birkin

От  |  1 коментар

Джейн Бъркин призова официално модна къща Hermes да смени името на легендарната чанта Birkin, кръстена на самата нея, заради жестокост към животните. Певицата и актриса се обърна публично към марката със следния призив: “След като бях алармирана за жестоките практики при убиването на крокодилите за производството на чантите Hermes с моето име, като една от подписалите петициите на Хоакин Финикс “Mercy for Animals” срещу лошото отношение към животните, аз поисках от Maison Hermes да преименува чантата Birkin Croco. Докато по-добри практики, отговарящи на международните норми, могат да бъдат използвани за производството на чантата“. Изявлението на Джейн Бъркин все още няма официален отговор от Hermes, но е много голяма стъпка в диалога за използването на кожа и животински продукти в модната индустрия.

Чантите Hermes Birkin от крокодилска кожа могат да достигнат цени над $100 000

Джейн Бъркин не иска да свързва името си с чантата Hermes Birkin Croco, докато Hermes не може да гарантира хуманно отношение към крокодилите.

Чантата Birkin се ражда след като Жан-Луи Дюма от Hermes е запленен от Джейн Бъркин по време на полет през 80-те години на миналия век. През 1984-та излиза посветеният на Джейн модел, който бива директно изчерпан и до днес се продава с листа за изчакване с години, въпреки че най-достъпната разновидност е на цена от $5 000. Абсолютен символ на лукса, Hermes Birkin е истинска институция, достатъчна като подиум за Джейн Бъркин да повдигне въпроса за жестокото отношение към животните за производството на кожени изделия на световно ниво. През 2015-та модерният лукс се въплъщава все по-често от марки като Stella McCartney – дизайнерката, която ревностно търси алтернативи на животинската кожа и предлага качество, което не отстъпва по нищо на своята конкуренция. Стела инвестира в изучаването и технологичната обработка на материи, за да постигне най-близкото усещане на текстурата на кожата и кожата с косъм. Сигурни сме, че с общите усилия на гиганти като Hermes това ще е постижимо още по-бързо и с още по-добри резултати.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
Джейн Бъркин призова Hermes да махнат името й от Birkin, 10.0 out of 10 based on 7 ratings

1 коментар

  1. Franzela

    29.07.2015 at 10:20

    Права е жената! Не може толкова голяма и сериозна марка да има такива практики! Недопустимо е!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +4 (from 4 votes)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>