Вечна любов във Вечния град: Bvlgari и Рим

От  |  0 коментара

От днес музеят Тисен-Борнемиса в Мадрид отваря врати за вълшебната любовна история между Bvlgari и Рим. Около 150 експоната от архивите на ювелирната къща и частни колекции са изложени редом с картини, скици, скулптури и снимки на Вечния град. BULGARI Y ROMA изследва как историята на Рим омагьосва едни от най-бляскавите бижута. И как вплита своите хилядолетни кодове в благородни метали и скъпоценни камъни.

Guy Bourdin за Vogue Paris, 1961, © Estate of Guy Bourdin, 2016

Колекция Bvlgari Heritage, 1991г.
Много от бижутата на марката са вдъхновени от архитектурните паметници на Рим.

Bvlgari Heritage, пудриера с баварска монета, 1940г.

Първите стъпки на Сотирио Булгари – създател на Bvlgari, завинаги свързват марката с нейния роден град Рим. Всяко кътче от италианската столица е извор на вдъхновение за Bvlgari и отправна точка за техния дизайн. Дори симетрията на римската цифра V естествено се включва в името Bulgari, за да стане то още по-разпознаваемо по целия свят.

Клаудия Кардинале носи разкошна диамантена огърлица от Bvlgari на изложбата на марката в Париж през 1962-ра. © Olycom

Bvlgari Heritage, 1982г.
Колекцията Parentesi вплита мотиви от древноримските настилки във висшата бижутерия.

Изложбата BULGARI Y ROMA разказва увлекателно и за прочутите символи на Bvlgari. Римските монети, изсечените геми и серпентината са неразделна част от пищните бижута на марката през годините. Не на последно място – Рим е Вечният град в кадрите на Bvlgari – едновременно различен и устояващ на времето.

BULGARI Y ROMA е в Museo Thyssen-Bornemisza, 30 ноември 2016 – 26 февруари 2017г.

ГАЛЕРИЯ

museothyssen.org

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>