Албер Елбаз напуска Lanvin

От  |  1 коментар

Големите размествания в модата продължават с изненадващото оттегляне на Албер Елбаз от Lanvin. След 14 години на поста креативен директор на френската модна къща, дизайнерът потвърди, че вече не е част от екипа. “С моето напускане на Lanvin по решение на основния акционер на компанията, бих искал да изразя своята благодарност и топли чувства към всички, които работиха страстно с мен по съживяването на Lanvin през последните 14 години; да изразя привързаността си към всички мои прекрасни колеги в ателиетата на Lanvin, които бяха с мен, обогатяваха и поддържаха работата ми. Заедно се справихме с креативното предизвикателство, отправено ни от Lanvin, и възвърнахме блясъка й, и я завърнахме на заслужената й позиция сред неоспоримите луксозни модни къщи на Франция”, казва Албер Елбаз в изявлението си до медиите.

Дизайнерът първоначално достига световен успех като креативната сила зад Guy Laroche, а в последствие е лично избран от Пиер Берже и Ив Сен Лоран за наследник на маестрото в Yves Saint Laurent. Промяната в Lanvin следва голямото разместване по върховете на Париж след напускането на Алекзандър Уанг в Balenciaga, вече наследен от грузинеца Демна Гвасалия, и скорошното оттегляне на Раф Симънс от Dior.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Албер Елбаз напуска Lanvin, 10.0 out of 10 based on 1 rating

1 коментар

  1. Pingback: Bouchra Jarrar: новата кралица на Lanvin – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>