Тенденции пролет 2012: теория на принтовете

От  |  0 коментара

От миналогодишните колекции наблюдаваме един тренд, който очевидно и без всякакво съмнение ще бъде актуален и за тази година. Един тренд, с който, обаче, трябва много да се внимава. Не защото хапе, а защото колкото лесно се харесва, толкова лесно се и прекалява с него.
Животински принт срещаме навсякъде. От обувки, през рокли, сака, панталони и поли. Многоцветни и разнообразни, те пренасят животински и екзотичен елемент към градския шик. Нищо не може да промени семплия и класически ежедневен избор както едни леопардови обувки на висок ток, както и нищо не е по-подходящо за горещите предстоящи дни от стилна, феерична, но нежна змийска рокля. Дори офис-стилът позволи навлизането на анималистични принтове по един много елегантен начин.

*Giambattista Valli пролет-лято 2012

Строгата черно-бяла комбинация намери своето отражение в зебров панталон.
Същевременно, рискът от създаване на кичозна визия никак не е лесен за избягване. Въпреки, че изглежда лесен за комбиниране, животинският принт има една тънка граница, която не е хубаво да се преминава.


*Brian Atwood пролет-лято 2012

Широката гама от цветове и комбинации в принтовете, като черно-бяло и дори различни нюанси на електриково зелено, позволяват прилагането им към различните ни визии, но един съвет – по-добре го сложете като акцент, отколкото като основа.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Тенденции пролет 2012: теория на принтовете, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>