Тенденции есен-зима 2012/13: вдъхновение от Изтока

От  |  0 коментара

Културата и традициите на далечния Изток са впечатляващ акцент в колекциите за есен-зима 2012-2013. Тенденцията за източен футуризъм извади на показ спецификите на кимоното, оби-коланите и китайските принтове. Тази есен модернизирането на традиционните силуети се изразява в преобразуване на моделите от церемониални, към значително по-универсални и подходящи за ежедневието. Дългите кимона са като разделени на фрагменти и приложени в класически комбинации, като се запазват характерните и отличителни белези. Високата яка, многоцветните и разнообразни принтове и геометричните форми представят един силует, носещ усещане едновременно за минало и бъдеще.

Дългото и добре познато кимоно е основното вдъхновение в колекцията на Proenza Schouler. Разноцветен принт в топли нюанси на оранж, жълто, кафяво и бяло подчертават високата яка. Класическата дължина е максимално скъсена, като е добавен ефект с наслагване, което съчетава едновременно традиционното с модерното.

Оби-коланите като аксесоар, вдъхновен от източната култура разчупва класическия и строг офис-стил с категоричен акцент. Към тази техника се насочва в своята колекция и Zac Posen, представяйки и комбиниране между различни едноцветни материи като тюл и сатен в тъмно синята гама, съчетани с висока талия, обособена от оби-колан в оранжево.

Богатите, пищни и многоцветни източни принтове върху висококачествени материи са основното вдъхновение на Osman за есен-зима 2012-2013. Флорални мотиви, вплетени с разнообразна орнаментика и бродерии са съчетани в кройка с асиметрични дължини или комбинация с класическа обемна горна част. Сред цветната палитра се откроява наслагване на червено, черно и бяло, с контрастиращо кралско златно.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Тенденции есен-зима 2012/13: вдъхновение от Изтока, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>