Тенденции есен-зима 2012-2013: виолетова палитра

От  |  0 коментара

Пурпурно-лилавата гама завладя подиумите през есен-зима 2012-2013. Носещи максимален заряд от свежест сред тъмните зимни цветове, лилавите нюанси са символ на лукс и страст според дизайнерите, еднакво универсални както за основа, така и за акцент. Асоциациите за пурпурното като цвят, който в миналото е носен от кралските особи, са запазени в модерен вариант чрез масивни бижута и бродерии.

Тъй като тази тенденция е конкретизирана до цвета, материите са главното поле, в което дизайнерите изразяват запазената си марка и почерк.

Дизайнерката Alberta Ferretti прилага тенденцията както при дебелите зимни палта, декорирани с тънък черен колан на кръста, така и при класическите рокли с дължина до коляно. Комбиниране между материи като сатен и тюл в комбинация с пурпурния цвят създават истинско усещане за лукс.

Bottega Venetta добавят черно за драматична комбинация с лилавите нюанси, подчертана и от масивни и многобройни по размер инкрустации от камъни.

От Chanel и Christian Dior използват виолетовата гама за акцент при дългите и феерични рокли и поли в многоцветни комбинации.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Тенденции есен-зима 2012-2013: виолетова палитра, 10.0 out of 10 based on 6 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>