Тенденции есен-зима 2012-2013: топлината на едрата плетка

От  |  0 коментара

Плетените дрехи безспорно са едни от най-съществените компоненти в зимния ни гардероб. Световноизвестните дизайнери откроиха важната им роля и за есен-зима 2012-2013, като се концентрираха върху обема и топлината на едрата плетка.

Съчетаващи в себе си едновременно удобство и практичност, през есен-зима 2012-2013 тези дрехи се отличават и с известно модернизиране.

Oscar De La Renta отреди главна роля на едрите плетки – в дълги жилетки, строг костюм от две части и дори като екстравагантно скроено палто.

Рокли от едра плетка, съчетани със същия тип жилетки открои в своето ревю Stella McCartney. Така дизайнерката завърна тенденцията към спортния силует. Подходящите както за ежедневно, така и за официално облекло пуловери зависят единствено и само от съчетанието, което ще направим с панталона.

Подобно открояване на едрата плетка в ежедневния силует представи и модна къща Altuzarra, като върна позабравената комбинация с бяла риза, от която се подават единствено яката и ръкавите. Джоузеф Алтузара избра да поиграе и с щампи на животни на топлата основа, като изобрази зебри чрез плетивото.

Универсалната иначе тенденция предизвика опити за по-нестандартни решения като комбиниране с различни материи и кройки, което нагледно бе представено от Yohji Yamamoto.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (6 votes cast)
Тенденции есен-зима 2012-2013: топлината на едрата плетка, 9.5 out of 10 based on 6 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>