Тенденции есен-зима 2012-2013: кобалтово синьо

От  |  0 коментара

Кобалтово синьото е фаворитът ни сред цветовете на есен-зима 2012-2013. Наситеният нюанс на небесния цвят се явява отлична алтернатива на черното за студения сезон. Дизайнерите го превърнаха в тенденция сам по себе си като го използват както като основа, така и като цветен детайл за различните визии.

От DKNY наблегнаха върху свежата фееричност на леките материи, създавайки модернизиран вариант на класическата дълга рокля. Едновременно семпла и модерна, кройката създава усещането за свобода, както при носене, така и откъм избор на аксесоари, с които да изразим своята индивидуалност.

Нестандартният почерк на Erdem при прилагането на тенденцията се изрази в създаването на ефект от комбинация между различни цветове и материи. Черна бродерия, наподобяваща дантела върху кобалтово-синя основа откроява и засилва усещането за нежност.

Акцентирането върху яркия нюанс на кобалт видяхме и при Stella McCartney. Подчертани с бродерия флорални мотиви в комбинация с черно и бяло разчупват елегантния офис-стил, като запазват основната строга линия, зададена от кройките.

В силуета на Oscar de la Renta и Carven кобалтовото е пресъздадено върху сатен, чрез който модните къщи показват играта на светлина в нюансите.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Тенденции есен-зима 2012-2013: кобалтово синьо, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>