Стилови акценти: висока талия с колан

От  |  0 коментара

От всички стилови акценти и аксесоари, най-много харесваме тези, които притежават в себе си две качества в едно. Такъв акцент е тънкият колан, сложен високо на талията – освен, че възможностите за цвят и вид са разнообразни, този тип колан, в тази си позиция оформя изящно силуета. Така, както никой друг аксесоар не може, тънкият колан създава и подчертава тънката талия, като успешно скрива всички недостатъци в тази област. Визуално издължава краката и определено носи една идея самочувствие. Дизайнерите от модния подиум показаха нагледно как можем да приложим този стилов акцент във всяко едно наше облекло и винаги да изглеждаме добре.

*Christian Dior пролет-лято 2012

Burberry Prorsum създава комбинация от пола с висока талия и сако в различни цветове, като колана се слива с палитрата на сакото и едва се забелязва – именно този ефект на прикриване създава още по-добро оформяне на фигурата.
Прилагането на този стилен акцент към официално-деловия костюм в две части и строгите и прави линии се оказа силна черта на Christian Dior за пролет-лято 2012 – обемна горна и долна част с добавен изключително тънък колан над талията. Създаден от метал, коланът е едновременно и бижу, върху иначе строгата линия на силуета.Колан от една и съща материя, с която е роклята показа Erdem.

*Erdem пролет-лято 2012

Феерична и лека, роклята не нарушава своя красив десен, въпреки добавянето на колан като аксесоар. Отново оформящ ефект, който при летните дрехи и леки материи, чрез пристягането, позволява фееричност в долната част от роклята и я прави още по-лятна.
Акцентиране върху колан на кръста, който е поставен с цел бижу се открои в колекцията за пролет-лято 2012 на Gucci. Една по-добра интерпретация на добрия стар колан, чрез която успяваме да съчетаем няколко от най-важните изисквания за перфектния аксесоар този сезон.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Стилови акценти: висока талия с колан, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>