Пандемония: знаменитост е валутата на деня!

От  |  0 коментара

Никога досега не сме разговаряли с подобен събеседник. Тя е новата суперзвезда на Лондон – висока близо два метра, когато е на ток, платиненоруса, „направена” е от винил от прическата до обувките и дори кученцето, което я придружава навсякъде, е пластмасово. Тя е знаменитост от нов вид – известна е едновременно със своята известност и със своята неизвестност. Представяме ви Пандемония – кралицата на пандемията от звезди в пространството. Plastic fantastic Артистичност от нов вид.

Почувствах, че е време някой Артист да конструира звезда.

Една жива и ходеща творба на безименен автор, която „превъртя” играта на знаменитост и вече е обиколила страниците на пресата в цял свят с естествено изкуствения си вид. Не сме си и помисляли да я изваждаме от образа й, който поддържа с много приятна ирония, и се въздържахме да я попитаме как диша в облеклото си. Но ако не бяхме направили интервюто по email, определено щяхме да се снимаме с нея като останалите й невъздържани фенове.

Какво провокира създаването на Пандемония? Защо избрахте да се изразявате чрез нея и смятате ли да разкриете някога кой стои зад маската?
Наблюдавайки как толкова много знаменитости получават цялото внимание, почувствах, че е време някой Артист да конструира звезда. Пандемония се излага и показва в мястото за знаменитости, редом до всички останали знаменитости. Изразявам идеите си чрез Пандемония, защото „знаменитост” е валутата на деня. Пандемония е идея, „човекът” зад нея е без значение.

Казват, че Пандемония олицетворява модерния поп арт, вие определяте ли я като част от това или друго течение в изкуството? Като какво се самоопределя Пандемония?
Аз съм пост поп-модернистична творба. Пост поп е жанр, който разработвам. Чудесното нещо в Изкуството е, че буквално можеш да си го измисляш в движение. Пандемония е акт на самосътворение. Чрез своята близост до медиите, по някакъв начин аз променям събитията.
Пандемония е художничка, блогър и журналист за „Independent” и “Daily mail”, образът й като че ли започва да живее собствен живот. Вашето обкръжение знае ли за нея и как реагира на преобразяването ви?
Хората обичат мистерии, аз не съм казвал/а на никого. Пандемония съществува по свои собствени заслуги. Единствено силата на Изкуството я изтласка в светлината на прожекторите. Самото Изкуство трябва да говори за себе си.

Колко време бе нужно, докато Пандемония стане знаменитост?
Какво е славата? На първата ми поява отне 15 секунди, преди камерите да започнат да щракат, и никога не спряха. Беше въпрос на седмици, и образът ми започна да се появява в международни списания. 

Пандемония е Демократична форма на Изкуство.

Пандемония вече присъства на най-популярните модни събития. Кога беше големият й пробив и как я приемат хората?
Започнах да посещавам модните ревюта преди около 2 години. Показах си билета и бях незабавно настанена на първия ред. Никога не съм седяла на друго място. Хората се радват да ме виждат там. Всички обичат да се снимаме и да говорим след ревюто. Пандемония е Демократична форма на Изкуство. Тези дни дори пресата иска снимката ми!

Кои ревюта ще посетите или вече посетихте по време на модната седмица в Лондон?
За да изброя няколко: Fam Irovoll, PPQ, Bernard Chandran, Ashley Isham, KTZ, Prose, презентацията на Vogue Italia в Италианския културен институт, Lakio Bukia…
Кои дизайнери имат влияние върху стила на Пандемония? Имали ли сте предложения за съвместна работа с някой дизайнер, знаменитост или модна къща? Искате ли да направите подобна крачка?
Mattel (производителите на „Барби”, бел.авт.) винаги са ми били голямо влияние. Да избереш правилната колаборация е трудно. Наложи се да откажа на Лейди Гага, защото щеше да промени перцепцията за работата ми. Миналата година Филип Трейси говореше за колаборация. Аз съм винаги отворена за правилните хора, с които да работя.

Какво вълнува Пандемония, когато не е на събитие? Какво обича да чете, да слуша и да си похапва?
Аз обичам… да чета класика и имам страст по стари холивудски филми. Също – да карам ролкови кънки и да ям захарен памук.
Какво има в гардероба на Пандемония? Летните ви рокли също ли ще бъдат от винил?
Кой ви каза?!
Какво е посланието, с което искате хората да ви запомнят?
Артист на 21-вия век – само повърхност и никакво съдържание.

http://www.pandemonia99.com/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Пандемония: знаменитост е валутата на деня!, 10.0 out of 10 based on 6 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>