Най-красивите принтове за есен 2011 от Лондон

От  |  1 коментар

Сред отличниците на модната седмица в Лондон нямаше как да не забележим, че почти всички са изтъкнати познавачи на принтовете. Майсторските десени върху дрехите достигнаха друго ниво след като Mary Katrantzou показа своите източни произведения на изкуството, а Erdem и Basso&Brooke създадоха платна, с които би се гордял всеки импресионист. И така чак до графичните принтове при Giles и Matthew Williamson, с които Лондон окончателно разби понадулият се в последно време Ню Йорк и прероди страхотната тенденция за следващата есен.

Сензацията Mary Katrantzou

Дизайнерката, за която всички говорят, затвърди впечатлението от последните си колекции и даже надмина очакванията на критиката. Богатството на нейните принтове, вдъхновени от азиатската екзотика, остави всички в захлас. Въпреки че формите, избрани от Мери Кантрандзу събраха различни отзиви, в комбинация с принтовете много от тях приличаха на антични китайски вази. Дизайнерката събра точки и заради невероятните съчетания между различните десени, които се допълваха прекрасно в цялостната визия на моделите.

Мастило и есенни листа от Erdem

Ердем Моралиоглу отново доказа, че принтовете са негова запазена територия. Нямаме думи да опишем любовта си към мастилено сините палта, роклите и ръкавиците с преливащи принтове, които видяхме. Намерихме принтовете и преминаващи от ризите към полите с висока талия и дори върху обувките, които този сезон са поверени на Nicholas Kirkwood. Прекрасната колекция на Erdem идва тъкмо навреме, за да изстреля допълнително популярността на марката особено след последния слух, че може би точно това име ще стои на сватбената рокля на Кейт Мидълтън.

Basso&Brooke – живопис и скулптура

Все така артистични останаха и моделите, представени от Basso&Brooke. Дизайнерското дуо предложи колекция, в която картината бе смело нарисувана от панталона до палтото. Техните принтове са вдъхновени от живописта и пресъздадени върху прецизни скулптурни кройки. Басо и Брук ни спечелиха окончателно и със страхотната палитра от есенни цветове в моделите.

Графични акценти от Giles и Matthew Williamson

*Giles fall 2011

Принтовете при Giles и Matthew Williamson не бяха основната тема както при гореизброените им колеги, но пък бяха съчетани чудесно като акценти в подбраната от дизайнерите гама. При Giles колекцията за фаталната жена включваше няколко такива предложения – цветни в комбинация с водещото черно и в черно-бяло. Matthew Williamson пък показа в съчетание топли нюанси на розово, охра и кафяво, както и някои по-активни акценти в кралско синьо, виолетово и червено.

*Matthew Williamson fall 2011

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

1 коментар

  1. Pingback: Живият сюрреализъм на Mary Katrantzou : Pinks.bg

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>