Sofia Restaurant Week: хапваме пролетно в 29 ресторанта

От  |  0 коментара
Съвсем скоро очакваме четвъртото издание на Sofia Restaurant Week. Фестивалът на софийските ресторанти и кулинарни изкушения ще се проведе от 5 до 13 май 2018 г. и тази година включва вече 29 ресторанта, в които ще се насладим на изненади и гурме експерименти. Акценти ще бъдат пролетните свежи зеленчуци, специалитетите с агнешко месо, както и гурме експериментите и авторската кухня.

За първи път вкусното столично събитие ще се проведе в рамките на 9 дни, вместо досегашните 7. Отзивите на самите участници са показали, че е почти невъзможно в рамките на седмица да бъдат посетени всички любими техни ресторанти.

Sofia Restaurant Week – Пролет 2018 ще ни запознае с 6 нови подбрани места, като 23 от ресторантите са били включени и в предишни издания и са получили високи оценки от посетителите.

Шеф готвачите на кулинарните дестинации на Фестивала предлагат по две специални тристепенни менюта, подготвени с много фантазия и любов. Акценти ще бъдат пролетните свежи зеленчуци, специалитетите с агнешко месо, както и гурме експериментите и авторската кухня. Куверт за тристепенно меню е с фиксирана цена от 29 лв., без напитки.

В Iv by Chef Evropeisky и The Restaurant можете да се насладите на неповторимото съчетание на стилна атмосфера и балансирани и свежи, вдъхновяващи кулинарни шедьоври. Разнообразието от неповторими европейски ястия е богато представена в менютата, селектирани от ресторантите Cactus, Ventana, Social Café Bar and Kitchen, Пушкинъ, 33 Gastronauts, Talents, Табиет и Tempero.

За привържениците на италианската кулинария, насочваме вниманието към ресторантите Rose Restaurant and Pizza, Морино, както и Spaghetti Company, а за хората които не правят компромис с избора на вино, горещо препоръчваме Grape Central, Vino & Tapas и Barrique. Вдъхновението на традиционната френска кухня и готвене чрез метода sous vide ще намерите във VACUUM, а гръцката кулинария е представена в новооткрития ресторант Akrogiali. Магията на азиатската кухня ще ви завладее в Edo Sushi Vitosha, Royal Thai  и Hamachi-ni.

Любителите на риба и стекове на жар ще намерят интригуващи кулинарни предложения в Ascua, а  истинските ценители на сезонната кухня ще я намерят в ресторанти Щастливото прасе, Багри и  Auber

gine. Фестивалът намира път и към любителите на веган и гурме кухнята, чрез сезонната растителна храна, сервирана в интериор от естествени материали в ресторант Soul Kitchen.

Любителите на кулинарните интерпретации на традиционната кухня в модерна атмосфера ще я намерят в ресторант Grozd. Колорит в семейството на Sofia Restaurant Week внасят и изкушенията на индийската кухня в Kohinoor и арменския ресторант Egur Egur.

Регистрацията за Sofia Restaurant Week стартира в събота, 28.05.2018 г., като за някои от по-интересните ресторанти се очаква местата да бъдат запълнени още през първите два дни.

ГАЛЕРИЯ

restaurantweek.bg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sofia Restaurant Week: хапваме пролетно в 29 ресторанта, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>