Buly 1803: ретро красотата на Париж

От  |  1 коментар

Когато преди повече от два века парфюмеристът и козметик Жан Венсан Були създава L’Officine Universelle Buly, дори собствената му прозорливост едва ли позволява да предвиди вълшебния заряд, който името ще носи и до днес. Отворена на улица “Сен Оноре” в Париж, работилницата за красота на французина е показното на неговия необикновен усет към ароматите, помадите и новите формули за тяло, лице и коса. През 1837, името на Жан Венсан Були вече е синоним на неговата професия – именно Були вдъхновява историята и героя на Оноре дьо Балзак - Сезар Бирото от цикъла “Човешка комедия” на писателя. В днешния вариант на работилницата, всички оригинални мебели, мраморни детайли и плочки са преместени на улица “Бонапарт” под леко променено име. Стъпвайки в съвременния “Buly 1803“, съвремието е последното, от което посетителите имат нужда.

Като прозорец към миналото, внимателно запазеният интериор, масивното дърво и рафтове с ретро стъкленици ни завръщат към Златната ера на красотата, в която марката е била приносител на новите тенденции. Запазените и до днес основни формули на козметиката се продават в леко модернизиран дизайн, а съхранената традиция на рецептите ще донесе вашите продукти в надписан аптекарски плик. Това почти носталгично френско преживяване продължава да е в крак с времето. Цялата гама на ”Buly 1803” е налична за продажба в онлайн магазина на марката с доставка до целия свят.

www.buly1803.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Buly 1803: ретро красотата на Париж, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

1 коментар

  1. Емилия Неделчева

    13.03.2015 at 11:11

    СУПЕР!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>