Историята на La Prairie: история на иновацията

От  |  2 Коментара

По случай месеца на La Prairie в Pinks ще се върнем назад във времето, за да проследим историята на марката от основите, от които произтича създаването й, до днешното й реноме на най-луксозната грижа против стареене.

Пол Нихенс и Швейцарската „Ривиера”

Историята на La Prairie датира от 1930 г., когато професор Пол Нихенс (1882-1971), прочут швейцарски хирург, основава клиниката La Prairie в Монтрьо, Швейцария. Там той разработва революционната си клетъчна терапия, за да забави ефектите от стареенето. Истински визионер, професор Нихенс дава на 20-ти век медицинско изражение на практики от древен Египет и Вавилон: използването на клетъчна терапия за стимулиране на функциите на определени органи на тялото. Докато по-ранни лекари преследват Извора на Младостта, неговата цел е много по-реалистична: да даде възможност на хората не само да живеят по-дълго, но и да подобрят качеството на живота си.

Новини за възстановяващите младостта резултати на клетъчната терапия на професор Нихенс привличат хора от цял свят към неговата клиника, в сърцето на Швейцарската „Ривиера”, на бреговете на Леманското езеро в Женева. Движейки се свободно сред Европейската аристокрация (родословното му дърво включва Фридрих Вилхелм III, крал на Прусия) и интелигенция, той лекува президенти, знаменитости, дори папата. Прочутите му пациенти през годините включват кралски особи, политически фигури и знаменитости.

Лаборатории La Prairie

Докато терапиите в клиника La Prairie се концентрират върху противодействие с помощта на биомедицински средства на физичните процеси, свързани със стареенето, важността на външния вид започва да ангажира вниманието на учените в клиниката. Резултатът е представяне на „Клетъчна Грижа за Кожата” от Laboratoires La Prairie през 1978 г. Тези първи продукти фундаментално променят козметичната индустрия като ефективно борят процесите на стареене на кожата. От 1982 г., Laboratoires La Prairie е напълно отделена от клиника La Prairie, като оперира ексклузивно като авангардна лаборатория за грижа за кожата, чиито изследвания имат за цел да бъдат иновативни за целия козметичен пазар.

*Клиниката La Prairie

La Prairie днес

La Prairie е със седалище в Цюрих и днес има наистина международен обхват и дистрибуция в повече от 80 страни. Научноизследователската й дейност се възползва от тази международна ориентация като черпи от ресурсите на собствената експертиза, както и от допълнителния принос на независими лаборатории по света. Творческият отдел на марката – Creative Development Group, се ангажира с предприемачески подход при разработването на продукти. Групата е съставена от международни специалисти в сферите на научноизследователската дейност, съставки, опаковки, потребителска естетика, стратегия и маркетингови въпроси, чиято ангажираност е по-скоро в посока определяне, а не следване на потребителските тенденции. Всеки член на екипа има текущи международни специализирани мрежи в собствената си област: екслкузивни споразумения със световно известни лаборатории, доставчици, дерматолози, пластични хирурзи, университети, съюзи, институти и фармацевтични химици. Тази широка мрежа гарантира продължителният достъп на La Prairie – и отвореност – към най-оригиналното и новаторско мислене в света на козметиката, както и най-напредналите съставки и формули. То дава като резултат висока степен на свобода и гъвкавост, която позволява на La Prairie да стане безспорен лидер в иновативната грижа за кожата.

*Серумът Skin Caviar Liquid Lift е последната иновация с хайвер на швейцарската марка

Придобиването на Laboratoires La Prairie от Beiersdorf Group през 1991 г. дава на разположение допълнителни високотехнологични изследователски и тестови съоръжения. Като продължава традицията за чистота и безопасност, ненадминати в индустрията, La Prairie произвежда продуктите си по научно правилни условия и ги подлага на най-строг качествен контрол. Производствената база на La Prairie продължава да бъде в Швейцария, където марката работи със специализирани производствени центрове.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Историята на La Prairie: история на иновацията, 10.0 out of 10 based on 6 ratings

2 Comments

 1. arpels

  16.11.2012 at 11:29

  8->

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
 2. milena_cherneva

  15.11.2012 at 21:22

  =D>

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 (from 3 votes)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>