Грим революция: Francois NARS

От  |  1 коментар

Изключителната история на Francois Nars е темата на нова фото биография за един от най-прочутите съвременни грим артисти. С помощта на стотици снимки проследяваме еволюцията на Франсоа от бекстейджа на модните дефилета, през ерата на супермоделите до създаването на марката NARS. Тази колоритна биография е уникален поглед в развитието на грима изобщо, тъй като именно Франсоа е сред хората, които го превръщат в революция. В книгата Francois Nars откриваме как самият той вижда професионалния си път – с разкази и спомени от първо лице, но и със значителна помощ от прочутите му колеги и приятели.

“Целта ми като грим артист, създател и фотограф е силно свързана. Няма значение дали снимам или гримирам – моята цел е да направя хората красиви и да извадя на повърхността тяхната същност. Аз искрено вярвам, че красотата е в нашите характери”, споделя Франсоа.

Linda Evangelista, бекстейдж, около 1995г.
“Супермоделите като Линда имаха толкова характерно присъствие. Ние бяхме семейство – практически живеехме заедно, когато работихме по ревютата”.
Кампания за гланца NARS Larger Than Life с участието на Мариякарла Босконо.
От колекцията с Guy Bourdin, 2013г.
“Обичам да колаборирам с артисти като Guy Bourdin и Steven Klein, които нямат никакви граници. С тях изграждаме колекции от нулата”, споделя Франсоа.

Шестте секции на биографията ни превеждат през първите години на Франсоа в модата, dolce vita, Франсоа като вдъхновение за другите, фотографията, създаването на марката NARS и вдъхновението от островната красота на Motu Tane. Фото биографията Francois Nars е в продажба от 1 септември 2016.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Грим революция: Francois NARS, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Nars и цветовете на пролетта – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>