Градината на мечтите от Никола Дежен

От  |  0 коментара

Никола Дежен, креативният директор грим и цветове на Givenchy Parfums, получи пълна свобода да създаде градината на мечтите си за известния френски фестивал на градинарството – International Garden Fest. Темата на тазгодишния фестивал е „Градини на насладата, градини на делириум”, а градината на Никола е свързана с благоуханията, използвани за ароматите на Givenchy. Мечтаната градина на Никола Дежен е оградена от бамбук и пресъздава идеята за трансформиращата се, сюблимна природа.

Визуално той се е опитал да добави акценти чрез цветовете на растенията. Съвършенството е допълнено от изключителното внимание, отделено при създаването на всеки детайл – ароматния фонтан, разположен в центъра на градината и подредбата на растителните „нотки” около него.

Своят ароматен почерк в градината на Никола Дежен оставя и известният „нос” Франсис Куркджиян чрез смесицата на мускус, комбиниран с ябълково тофу.

Националният фестивал на градините в Chateau of Chaumont-sur-Loire се провежда ежегодно от 25-ти април до 21 октомври. Всяка година се избира различна тема, на която се подчиняват общо двадесет и четири градини. Идеята на фестивала не поставянето на акцент върху растителността, а създаването на градини, чрез които се черпи вдъхновение. Резултатът е нестандартен микс от идеи, някои странни, други красиви, но безспорно, всички вдъхновяващи.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Градината на мечтите от Никола Дежен, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>