Аромат на месеца: Camicia 113 от Gianfranco Ferre

От  |  0 коментара

Gianfranco Ferre отбелязват завръщането си в света на парфюмите с Camicia 113, отдаващ почит към непреходната бяла риза на Фере. Архитектът на модата и неговата незаменима бяла риза вдъхновяват женствения и характерен аромат. Camicia 113 е отпечатък от модата на маестро Фере под формата на ухание, и нашият избор за аромат на месец ноември.

БЯЛАТА РИЗА СПОРЕД GIANFRANCO FERRÉ

“Това, може би е най-отличителният знак на моя стил, постоянно преследващ иновациите и не по-малко обичащ традициите. Погъделичвайки въображението ми за сътворения, подбуждайки склонността ми за преосмисляне на принципите за елегантност и стил във взаимодействие с чистата фантазия на съвременния дизайн.” През цялата си кариера, сезон след сезон, Джанфранко Фере никога не се уморява от тази игра. Фондацията, която носи неговото име, съхранява колекцията от хиляди бели ризи, които свидетелстват за великолепните му умения и смелия му подход, чрез който преоткрива тази популярна дреха във времето и до днес. Фере вижда бялата риза като универсална дреха, постигаща съвършенство, която всяка жена може да приспособи към стила си. Като знак на почит към това наследство, Gianfranco Ferre поставят началото на новата ароматна линия “La camicia bianca secondo me” (Бялата риза според мен).

РИЗАТА CAMICIA 113 – МЕЖДУ МОДА И АРОМАТ

Скица на ризата Camicia 113 от Фере

Цветето Кала е полу-водно цвете, чийто листенца образуват формата на чаша. Тази форма е изобразена в една от най-емблематичните ризи в наследството на Фере, ризата Camicia 113. Тя е оригинална блуза, създадена през 1982-ра, вдъхновена от чашката на цветето Кала и изработена от специален вид коприна, копринен сатен и тафта. Предната част, нарязана като бюстие, е изработена от копринено жабо – подобно на формата на Кала. Набирайки се, достига почти до лицето, а талията е събрана с лента от обратно зашит сатен. Както в колекцията есен-зима 1982, вдъхновена от фехтовката, можем да видим елегантната линия в извивките в предната част при смелия жест на фехтовача, извършвайки Арабеск върху тялото. Невероятен, екстравагантен и чувствен дизайн, вдъхновен от едно от най-красивите цветя, ризата Camicia 113 е упражнение по стил. Точно този шедьовър на Джанфранко Фере вдъхновява първия едноименен парфюм от новата ароматна линия „La camicia bianca secondo me”, обръщайки поглед към растителния свят и елегантността на калата.

CAMICIA 113 EAU DE PARFUM

Camicia 113 е лек, жизнерадостен, женствен eau de parfum, създаден от парфюмериста Натали Лорсън от Файрминич. Той принадлежи на семейството ориенталски-цветни-свежи аромати. Парфюмната вода напомня деликатната конструкция на блузата-Кала, легендарната риза 113, която Джанфранко Фере създава за своята есенна колекция през 1982 година. В унисон с образа, ароматът е в естествен цвят, който напомня за дамска кожа. Фин като перце, наподобяващ на коприна, нежно докосваща бюста с движение, което напомня как калата се извива – бергамотът дарява Средиземноморска нотка в пробуждането на аромата.

Изненадващ като необичайната модна конструкция на Архитекта Фере, ароматът разцъфва с бели магнолии и красив божур. След това невероятно усещане за потапяне в меката, свежо-направена бяла блуза, ни посреща простотата на жасминови венчелистчета, ирис и виолетка в сърцевината. Бензоин от Сиям, пачули и силен мускус затварят базата на Camicia 113 с още една неочаквана и характерна страна. Етикетът, който стои на дрехите, дизайнът и формата на риза 113 са елементите, които вдъхновявят опаковката на Camicia 113 и неповторимия бял стъклен флакон на аромата.

Парфюмната вода Camicia 113 от Gianfranco Ferre е в магазините за селективна парфюмерия.

Препоръчителни цени:
CAMICIA 113 EDP 30ML – 76лв
CAMICIA 113 EDP 50ML – 100лв
 CAMICIA 113 EDP 100ML – 135лв

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.1/10 (7 votes cast)
Аромат на месеца: Camicia 113 от Gianfranco Ferre, 8.1 out of 10 based on 7 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>