Аромат на месеца: Bvlgari Goldea

От  |  0 коментара

В най-бляскавия период от годината Pinks избра за аромат на месеца най-новото ухание на Bvlgari – великолепната Goldea. Истински поетично ароматно творение, Goldea съчетава в себе си десетки интересни препратки, вплетени в едно с бижутерската история на марката.

ЗЛАТНАТА БОГИНЯ

“Палубата беше изкована от злато,
лилави платна, които са така парфюмирани,
че ветровете страдали от любов по тях.”
Уилям Шекспир, Антоний и Клеопатра

Goldea е покана за изключително пътуване в света на ароматите, съставен от въображението на един парфюмерист-бижутер и подхранен от историята на света и неговите съкровища. “Луксозната модерност на Goldea смело си играе с установените кодове и ценностите на традиционната италианска и френска висша парфюмерия. Но парфюмите, които създавам за марката Bvlgari са първите с бляскав или матов завършек на скъпоценен камък. Подобно на златар, исках да извая блясъка на златото, като замръзнала капка вода. Дълбоко и чувствено творение, което буквално гали кожата.” Алберто Молрилас, създател на Goldea. Жълтото злато, което Bvlgari не спира да използва повече от 130 години, е перфектната метафора за жената-символ на аромата. Златната богиня на Bvlgari е олицетворение на емблематичните жени в историята, които омайват със своя магнетизъм и живот. Манифест на стилът на Bvlgari, Goldea искри от иновативни ароматни емоции на флорално-ориенталски акорди. Ароматът е почит към символа на светлината, чувствеността и златото в историята, литературата и киното повече от 2000 години: Клеопатра. Клеопатра е била наясно със силата на символите и упорито ги използвала: короната на богинята и нейният слънчев диск, вълшебната кобра, стояща изправена на челото й. Създава си собствена роля: Тази на богинята-жена, чиято статуя един ден ще е кула над Рим, до тази на Венера/Афродита. По-късно тя “прикрива” същността си и се явява пред Антоний като Афродита, неговата бъдеща съпруга. Седнала на златен трон, под балдахин от златни нишки, в задната част на кораба, облечена в злато.

Лицето на Bulgari Goldea е Изабели Фонтана, заснета от Мерт и Маркус.

Клеопатра е предшественик на модерните времена. Виртуозна съблазнителка, тя използва изкуството на орнаменти и аксесоари, за да привлече вниманието на другите. Тя е повече от красива, пише Плутарх, тя има невероятен чар. Не е изненада, че Клеопатра хипнотизира Холивуд. И затова Елизабет Тейлър трябвало да я олицетвори в пълния блясък, носейки разкошни гривни със змия на Bvlgari. Първата дива в Историята.

ЗЛАТНИЯТ АРОМАТ

Кристален мускус, нежен портокалов цвят и абсолю от бергамот, грижовно докоснати от слънчева малина изгряват във връхните акорди на Goldea. Великолепието на флоралния букет се разгръща в сърцевината с иланг иланг, венчелистчета жасмин и опияняващ мускус. Ароматната пирамида на Goldea завършва с меки базови нотки на пчелен кехлибар, амбър, златни пачули и египетски папирус.

ФЛАКОНЪТ GOLDEA

Като обвивката на Goldea, флаконът на аромата е съчетание от символи. Горната част на кабошон флакона припомня митовете на божественото сътворение, което празнува величието на Слънцето още от древно-египетските времена. Когато е показано в две измерения, Слънцето е представено като най-съвършената форма – кръгът. Той е този плосък диск, който е корона на Хатор, богинята, издигнала Слънцето в култ. Символизирайки слънчевите лъчи, достигащи Земята с изобилие, те водят до златен пръстен, които опасва върха на бутилката. Магическата сила на змията, която Bvlgari с бижутата„Серпенти” превърна в емблематичен мотив, сега заема своето място във вселената на парфюмите, обвита около върха. Двете неразделни кръгли половини на флакона са модерния талисман на Bvlgari Goldea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Аромат на месеца: Bvlgari Goldea, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>