Гримът за празниците – блясък, перли и ярко червено

От  |  1 коментар

Празничната треска е обзела всичко и всички, и колекциите грим на световните марки не правят изключение. Те са наясно, че уникалността за дамите е на първо място, но и не се отдалечават твърде далеч от традиционното златно, сребърно и червено, с които е оцветен целият месец декември.Dolce&Gabbana направиха реверанс към рубина в своята празнична колекция. Освен, че продуктите от нея са в масивни „рубинени” опаковки, тя съдържа цели пет нюанса на фаталното червено червило, които да паснат на всеки тен на кожата – класическото Scarlett, Iconic с оранжев отенък, боровинковото Ultra, доматеното Devil и скъпоценното рубинено Ruby. Като цяло обаче това е една мини-колекция, в която освен червило има прасковен руж и една палитра с четири цвята сенки за очи. Устните са акцентът според италианските дизайнери и топгримьорката Пат Макграт, която им съдейства за създаването на колекцията Ruby, а единственото, което ще ги допълва, са нежни тонове на люляково и маслиненозелено за клепачите.

Giorgio Armani избира темата на перлените отблясъци за празничните вечери. Неговата колекция за Holday 2011 акцентира върху бляскавия поглед. Сенките за очи на Armani са в искрящи съчетания на златно и сребърно, а перлата в короната е лимитираната палета с три цвята сенки – пясъчно, шампанско и светлозелено в опаковка със седефен капак.

Изненадваща празнична колекция предлагат от Shu Uemura. Майсторите на екстравагантните изкуствени мигли са направили отличителна селекция от цветове и брокат, с която придават нужния блясък на сезона. Освен това за случването й им е помогнал режисьорът Уонг Кар Уай, който прави и страхотното видео към колекцията.

С още малко златисти предложения се включват и от Christian Dior, където класическите цветове на червилата и сенките за очи на марката са с допълнително добавен златен ефект, което не ни учудва след като позлатиха Коледата и в празничното си видео. Палетите от Holiday 2011 като тази за опушен грим в кафяво или с комбинации от глос и червило пък са в красиви черни опаковки-пликове с панделката на Dior.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.4/10 (7 votes cast)
Гримът за празниците - блясък, перли и ярко червено, 9.4 out of 10 based on 7 ratings

1 коментар

  1. studena

    10.12.2012 at 20:54

    Добри предложения :)

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>