Sonia Rykiel: (м)ода на радостта

От  |  2 Коментара

Наследството, което ни оставя Соня Рикел, е сред безспорните съкровища в изкуството на модата. Френската дизайнерка ни напусна на 25 август, завещавайки ни името Sonia Rykiel като символ на истинския парижки шик – незабравимо непретенциозен. Но преди всичко друго, като символ на радостта в модата – вечната тема в творчеството на тази необикновена дама. Избрахме да си спомним за стила Sonia Rykiel с финалите на нейните дефилета, винаги усмихнати и жизнерадостни. Това е начинът, по който всички ще запомним модата на Соня, така я виждат и нейните собствени колеги.

Sonia Rykiel, пролет-лято 2008

Sonia Rykiel, пролет-лято 1988

Sonia Rykiel, есен-зима 1992

Sonia Rykiel, есен-зима 2008

Sonia Rykiel, есен-зима 1983

Sonia Rykiel от Карл Лагерфелд за Chanel

Sonia Rykiel от Giorgio Armani

Sonia Rykiel от Maison Martin Margiela

Sonia Rykiel от Jean Paul Gaultier

Sonia Rykiel от Michael Kors

Отпечатък на чувството Sonia Rykiel е и дефилето за пролет-лято 2009-та година, маркиращо 40-тата годишнина на модната й къща. Ревюто, което завинаги остава в модната история, показва 30 модела ала Соня Рикел, направени от 30 прочути дизайнери. Карл Лагерфелд за Chanel, Албер Елбаз за Lanvin, Ralph Lauren, Jean Paul Gaultier, Stella McCartney, Ann Demeulemeester… списъкът, почитащ огнената Соня, е впечатляващ като самата нея. И ни напомня, че когато си накарал хората да се усмихнат, никога няма да бъдеш забравен.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sonia Rykiel: (м)ода на радостта, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

2 Comments

  1. Pingback: Най-търсените в Google: модата на 2016-та – Pinks.bg - е-списанието

  2. Pingback: Цветна есен: Sonia Rykiel x Lancôme – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>