Фантастична чаша вино със Салвадор Дали

От  |  0 коментара

“Истинският ценител не пие виното, а вкусва тайните му”, казва Салвадор Дали. Ексцентричният бохем, известен със своето сюрреалистично изкуство, създава завладяващ пътеводител в света на виното. Вината, лозята и произходът им оживяват през светогледа на художника и неговата муза Гала в книгата The Wines of Gala. Вината на Гала са представени в раздели с неочаквани имена като „Вина на чувствеността“, „Вина на невъзможното“ и „Вина на светлината“ . Книгата е изпълнена със 140 тематични картини и колажи на Дали и се публикува в ново издание за първи път от 1978г насам. Емоциите, спомените и фантазията на Салвадор Дали и неговата голяма любов намират разкошно изражение в митологията на виното, разказват увлекателни истории и опияняват със своята оригиналност.

Не пропускайте и Les Diners de Gala – Вечерите на Гала, които са пътешествие в още по-фантастична версия на кулинарията. The Wines of Gala и Les Diners de Gala можете да поръчате от издателство Taschen.

 ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Фантастична чаша вино със Салвадор Дали, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>