На масичката за кафе: Dior by Avedon

От  |  2 Коментара

Сред всички фотографи, с които Dior работи през годините, името на Ричард Аведон безспорно е това, което свързваме с класическата грандиозност на стила Диор. Най-иконичните снимки за модната къща са заснети от легендарния майстор на обектива, който е тихият спътник от самото й създаване. Обективът на Аведон улавя революционния New Look на маестро Кристиан Диор и последвалия го Ив Сен Лоран в жизнени кадри, най-често из Париж. Dior почитат специалната си връзка с Ричард Аведон в новата книга Dior by Avedon, събрала точно тези снимки.

Палещата цигара Марлене Дитрих, небрежно каращата кънки на Place de la Concorde Сузи Паркър или вечната Одри Хепбърн, замечтана по улиците на Париж. И разбира се – Довима, танцуваща със слонове – кадър, който и до днес се нарежда сред най-скъпите и запомнящи се в света. Dior by Avedon ни дава и един безценен диалог между фотографа и дизайнера, в който снимките на Аведон си “говорят” в съпоставки със скиците на Диор. Лимитираното издание е в продажба в Европа от края на септември от издателство Rizzoli.

www.dior.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
На масичката за кафе: Dior by Avedon, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

2 Comments

  1. Орлов

    09.06.2017 at 10:38

    Невероятни снимки!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Pingback: На масичката за кафе: Loewe – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>