Катедралите на Европа

От  |  0 коментара

Немският артист Маркус Брунети посвещава 10 години от живота си на серията “Facades”. В нея той разглежда архитектурата на църквите и катедралите в Европа в изключително детайлна фотография, за която е пропътувал хиляди километри. Всеки орнамент по фасадите е запечатан отблизо от фотографа, като за целта той снима обектите в продължение на седмици, а понякога – дори години. Това се налага, за да може да улови детайлите ясно и с минимално изчистване с помощта на програми. Хиляди снимки на една църква или катедрала в последствие се сглобяват от Маркус, за да се получи съвременен архив от огромни колажи.

“Facades” е опит да създам визуална енциклопедия от многото различни истории на религиозната европейска архитектура с помощта на фотографията от новия век”, коментира Маркус. Изложбата Facades от Markus Brunetti е в галерия Yossi Milo, Ню Йорк, до 17 октомври 2015г.

yossimilo.com
markus-brunetti.de

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Катедралите на Европа, 10.0 out of 10 based on 6 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>