Дневникът на Айфеловата кула

От  |  0 коментара

Обичана и мразена, Айфеловата кула е абсолютният символ на Париж. Точно навреме за модната седмица във френската столица Taschen ни предлагат непознатата история на един от най-разпознаваемите монументи в света. Книгата разглежда историята на Айфеловата кула чрез архитектурния дневник на нейния създател – Густав Айфел. Снимки, рисунки и скици разкриват непознатите щрихи от издигането на кулата над Марсово поле в Париж. Книгата разкрива етапите от изграждането на трите етажа и скрития апартамент на Густав на върха.

Историята на Айфелова кула е пълна с обрати и  препятствия по пътя на нейната световна слава. От изграждането си като “най-високата структура в света”, тя отдавна не носи тази титла, но печели сърцата на туристите, дошли в града на любовта и светлината. The Eiffel Tower е в продажба от издателство Taschen от септември 2016г.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Дневникът на Айфеловата кула, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>