Бил Кънингам: фото история на стила

От  |  0 коментара

“Всички се обличаме за Бил”, казва главната редакторка на Vogue САЩ – Анна Уинтур. И наистина, модният свят загуби един от своите най-неповторими погледи през обектива. Легендарният Бил Кънингам ни напусна на 87 години, а с него си отива и една ера за истинския стил и елегантност. “Когато снимам, аз търся личния стил, с който нещо се носи. Понякога е дори начинът, по който се носи чадърът или как палтото се придържа затворено. На партита е важно да си почти невидим и да хванеш хората, докато не разбират за камерата. За да уловиш интензитета на техния глас, жестовете на техните ръце. Интересувам се да уловя моменти с дух и оживление”, казва фотографът. През близо 4 десетилетия, в които заснема своите кадри за Ню Йорк Таймс, Бил следва само тази проста максима. Неговите герои не са най-скъпо облечените, а тези с най-много характер.

Джентълменът на модната фотография винаги има око за тенденциите, преди те да се превърнат в такива. Скромното му присъствие и непоколебим усет методично създават фото история на стила в Ню Йорк, Париж, Лондон… С най-точния и неподправен отпечатък – забързаният живот на улицата. В един от редките случаи, когато обективът е насочен към него, животът на Бил Кънингам минава на лента във филма Bill Cunningham New York.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Бил Кънингам: фото история на стила, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>