Coco Chanel Life Portraits: живот в рисунки

От  |  1 коментар

Животът на Коко Шанел е източник на запленяващи истории, вълшебни представи за първите стъпки на съвременната мода и вдъхновение за всички, мечтаещи за големи успехи. Част от десетките биографии на създателката на Chanel са преминавали и по нашите страници, но малко от тях са така кокетни като Life Portraits – Coco Chanel. Авторката Zena Alkayat и илюстраторката Nina Cosford създават увлекателна визуална приказка, разказваща добре познати или малко известни факти за гранд дамата на френската мода. Първият дизайн на Коко – шапката, получава специално място наред с икони като чантата 2.55. Пусната на 2 февруари 1955-та, тя е кръстена на точната дата на своето излизане.

Нумерологията е забавна страст за Коко, която избира името Chanel N5 за своя легендарен парфюм и поради факта, че смята 5 за щастливото си число. Още много любопитни и красиво илюстрирани факти за Коко Шанел са част от портрета на нейния живот и творчество. Life Portraits – Coco Chanel е в продажба на NinaCosford.com от август – рожденият месец на Мадмоазел Шанел.

ГАЛЕРИЯ

NinaCosford.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Coco Chanel Life Portraits: живот в рисунки, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Камелия: цветето на Chanel – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>