Томи Хилфигър: Американският мечтател

От  |  0 коментара

Томи Хилфигър разказва своята вълнуваща история в мемоарите си – Tommy Hilfiger: American dreamer. Едва ли има по-американски символ на модата от отпечатъка на Томи в синьо, червено и бяло. Книгата разкрива истории от личния и професионалния живот на дизайнера, както и постиженията и трудностите при изграждането на бранда му до световна модна икона.

Томи разкрива пред публиката най-значимите и трогателни спомени за своя житейски и професионален път. Още преди светът да го познава като човека, изпълнил своята американска мечта в модата. Вдъхновяващо честен за своите трудности и провали, дизайнерът споделя много непознати факти и обстоятелства в живота си. От детството си с още 8 братя и сестри, той признава, че е разочарование за своя баща. Повтаря втората година в гимназията, разнася вестници и работи в спортен магазин. “Записва” първия си банкрут на 25-годишна възраст.

„След повече от 40 години в модната индустрия исках да споделя опита от личния и професионалния ми живот“, споделя Томи Хилфигър. „American dreamer“ представя моментите, които са определящи както за живота, така и за кариерата ми – от детството ми в Елмайра, Ню Йорк, до изграждането на световна марка. Развълнуван съм да споделя моето пътешествие и се надявам, че мога да вдъхновя други хора да преследват мечтите си.“, допълва дизайнерът.

Първите стъпки на модната къща, неизбежните паралели с Ралф Лорън и Келвин Клайн – всичко това е описано от първо лице и с чувство за хумор. За големите си конкуренти на американския пазар Томи казва, че са “Rolls-Royce” и “Mercedez Benz”, докато той смята себе си за “Audi”. “Което обаче може да се превърне в Porsche”.

„American dreamer“ е написана от Томи Хилфигър в сътрудничество с Peter Knobler. Корицата е заснета от Ричард Фибс в магазина на Tommy Hilfiger на 5-то авеню в модната столица на САЩ – Ню Йорк.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Томи Хилфигър: Американският мечтател, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>