Отсъстващият артист: Martin Margiela

От  |  0 коментара

Документалната късометражна лента “The Artist is Absent”, посветена на белгийската модна легенда Мартин Маржиела и продуцирана от YOOX, бе представена официално на престижния филмов фестивал Tribeca в Ню Йорк. Заглавието на 12-минутния филм от Алисън Чирник е вдъхновено от анонимното съществуване и присъствие на легендарния дизайнер, който през всичките години на своето творческо експериментаторство остава скрит от светлините на прожекторите. Неговата личност остава и до днес забулена в тайнственост, като на преден план съвсем закономерно биват изтласкани смелите му и провокативни идеи, дрехи и концепции в Maison Margiela.

Във филма, който е само кратко представяне на основни моменти и насоки в творчеството на белгиеца, взимат участие модни експерти като директорът на парижкия музей за мода – Оливие Саяр и творческият директор на Dior – Раф Симънс, който също е белгиец по произход. Макар и твърде кратка, документалната лента освен като информативен източник, би могла да послужи и като отправна точка за последващи изследвания и едно по-задълбочено разглеждане на философията и творчеството на Маржиела. The artist is absent. Все още.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
Отсъстващият артист: Martin Margiela, 10.0 out of 10 based on 6 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>