Спа пътешествия с Shiseido: Ла Мамуния, Мароко

От  |  0 коментара

Продължаваме нашите спа разходки със Shiseido, които ни отвеждат до поредната красива дестинация – La Mamounia в Маракеш, Мароко. Символ на традиционното мароканско гостоприемство, хотелът Ла Мамуния се намира в сърцето на кралския град и сменя изцяло своя интериор, отваряйки повторно врати на 29-ти септември 2009 година. Обзаведен от дизайнера Жак Гарсия, хотелът разполага с 136 стаи, 71 апартамента, 3 Риади, 4 ресторанта, 5 концептуални бара и чайна – всички те, комбиниращи типичен марокански стил с атмосфера на съвременни технологии.

Легендарният парк на Ла Мамуния е една от основните атракции, които хотелът предлага. Истински зелен оазис, намиращ се в сърцето на града, в чиято изключителна фауна растат разнообразни цветя и стогодишни маслинени дървета. Предлагащи уникален природен релакс, градините съчетават в себе си и традиционната мароканска култура.

Градините пазят и история – те са част от сватбен подарък на султан Мохамед Бен Абделах към неговите синове. Днешните градини са част от подаръка на принц Мамун, чието име взима и хотела. Принцът поставя началото на традиционни събирания сред красивата ратителност, напомнящи днешните градински партита.

Символ на традиционното мароканско гостоприемство и екзотика, в които се влюбват велики артисти като Ив Сен Лоран и Серж Лютенс, днес хотелът Ла Мамуния предоставя и възможността за докосване до богатата на вкусове и подправки местна кухня.

Модерният спа център на Shiseido в това райско място е разположен на разточителните 2500 квадратни метра и издържан в цялостната линия на хотела – традиция с модернизъм. Благодарение на обширния си размер, спа центърът разполага с множество „частни” ложи, в които всеки един гост да усети истинската сила на релакса. Истинско богатство от над 80 процедури се предлага в традиционния марокански жамам, както и богато разнообразие от терапии за красота и релакс на Shiseido.

Уникалната терапия на Shiseido в La Mamounia е „Преоткрий красотата си”  - уникална по рода си съвместна разработка на Shiseido с  marocMaroc, La Ric и Wella, специално за екзотиката на Мамуния. Тя продължава 3 часа и 30 минути и представлява пълен ритуал за тялото, косата и лицето. Терапията започва с традиционен хамам за перфектно изглаждане на кожата, последван от цялостен масаж за тяло. Следва масаж на лице и терапия с Bio-Performance на Shiseido супер коригираща терапия, за чието прилагане специалистите дават и насоки за ползване у дома. Уникалната терапия завършва с 45 минути, отделени за коса, нокти и грим с продуктите на Shiseido и Wella.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (9 votes cast)
Спа пътешествия с Shiseido: Ла Мамуния, Мароко, 10.0 out of 10 based on 9 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>