Прически от модната седмица с Moroccanoil

От  |  1 коментар

Вълшебните формули на Moroccanoil за пореден път станаха част от прическите на модната седмица в Ню Йорк. Коафьорите на марката се включиха в създаването на визиите за пролет-лято 2015 в дефилетата на Badgley Mischka, Jill Stuart, Monique L`Huillier, Delpozo, Cushnie et Ochs и Jenny Packham. Ето и техните съвети за постигане на прическите, видени на модния подиум в Голямата Ябълка.

Badgley Mischka
пролет-лято 2015

Вдъхновението
Колекцията пролет-лято 2015 на Badgley Mischka е вдъхновена от Мария Антоанета в East Village. Образът на принцесата на Парк Авеню е преобърнат в небрежено секси и фънки стил.

Прическата
Водещият коафьор Питър Грей (Peter Gray) създаде прическа „Последна мода на Парк авеню”, която допълва секси колекцията. Косата е небрежна и свободна, все едно сега сте станали от сън.

Как да направим прическата

1. Нанесете Moroccanoil Hydrating Styling Cream на влажна коса за повече трайност и мекота.
2. Изсушете косата с помощта на дифузер и й придайте рошав вид, като използвате пръстите си.
3. След това накъдрете кичури от косата в различни посоки с 3 см дебела маша. Целта е да имате обем и да изглеждате секси с неподредени къдрици.
4. Напръскайте косата с лак за блясък със слаба фиксация Moroccanoil Luminous Hairspray Medium и разрошете косата с пръсти.
5. Захванете цветни екстеншъни под косата около задната част на главата. Накъдрете екстеншъните, за да приемат формата на косата.
6. Щом косата е накъдрена, смесете Moroccanoil Hydrating Styling Cream и Moroccanoil Treatment Light в дланите си и разрошете косата, за да получите У-образни вълни.
7. Завършете, като напръскате с лак за блясък със силна фиксация Moroccanoil Luminous Hairspray Strong и Moroccanoil Glimmer Shine за по-дълготрайна прическа с блясък.

Cushnie et Ochs
пролет-лято 2015

Вдъхновението
Дизайнерите на Cushnie et OchsCarly Cushnie и Michelle Ochs, се вдъхновяват за своята колекция от една от най-влиятелните жени в историята – Клеопатра.
Прическата
Глобалният криейтив директор на Moroccanoil Антонио Корал Калеро черпи вдъхновение за прическите от могъществото и сексапила на Клеопатра и от древната египетска митология. Стилната опашка, прихваната с два ластика, напомня на формата на Скарабей – символ на Египет.

Как да направим прическата

1. Нанесете Moroccanoil Treatment на влажна коса, за да подготвите и хидратирате косъма за по-лесно оформяне.
2. После напръскайте цялата коса с Moroccanoil Heat Styling Protection и Moroccanoil Glimmer Shine, за да постигнете максимална трайност с допълнителна защита от изгаряне.
3. Изсушете косата и я изправете с помощта на Moroccanoil Boar Bristle Brush. Стилизирайте с лак Moroccanoil Luminous Hairspray
4. Вържете косата на стегната опашка отзад с помощта на четка Moroccanoil Boar Bristle Paddle Brush
5. След това хванете част от опашката и я напръскайте с протектор от термично стилизиране (Moroccanoil Heat Styling Protection) за по-голяма издръжливост. Увийте я около ластика и фиксирайте.
6. Като използвате преса изправете опашката, за да изглежда елегантно пригладена.
7. С втори ластик вържете опашката през средата. Внимателно разхлабете косата между ластиците, за да се получи бухнал участък в началото на опашката. Захванете ластика за долната част на косата с помощта на фиба.
8. Фиксирайте с Moroccanoil Glimmer Shine за блясък и напръскайте с Moroccanoil Luminous Hairspray за издръжливост.

Delpozo
пролет-лято 2015

Вдъхновението
Фокусът в колекцията пролет-лято 2015 на Delpozo е използването и възприемането на цвета. Тя е вдъхновена от „Взаимодействието на цветовете” на Josef Albers, от земното изкуство на Nils-Udo и моряшкия живот, изобразен върху стъклените творения от 19 век на Leopold и Rudolf Blaschka. „Този сезон цветът е както визуален компонент, така и архитектурен елемент, който създава дръзка и чувствена елегантност.
Прическата
„Фотографията на Nils Udo, основното вдъхновение за шоуто, е уникална и модерна. Затова реших да се придържам към нея, като създам геометрична линия и запазя косата напълно права. През моите очи жената на Delpozo е въплъщение на модерното и геометричното с женствен привкус”, споделя Антонио Корал Калеро.

Как да направим прическата

1. Нанесете Moroccanoil Treatment Light и Moroccanoil Hydrating Styling Cream на влажна коса, за да придадете блясък и да хидратирате косата.
2. Напръскайте с Moroccanoil Heat Styling Protection, за да запазите косата здрава и сияйна.
3. Разделете косата на път в средата и използвайте преса, за да я изправите. Пригладете я добре, без никакъв обем.
4. Отделете кичури от двете страни отпред, широки около 5 см, и ги съберете отзад на тила под самата коса.
5. Срешете косата с четка и вържете на опашка около 2.5 см от края й. (v –образно)
6. Завършете прическата, като напръскате с Moroccanoil Luminous Hairspray Strong за дълготраен ефект и сексапилен блясък.

Jenny Packham
пролет-лято 2015 

Вдъхновението
Бляскавият живот на Мерилин Монро и типичният за нея стил на прелъстителка, както на екрана, така и в реалния живот вдъхновяват модната къща.
Прическата
Антонио е вдъхновен от същия този холивудски блясък, който лъха от колекцията на Джени Пакхам, но вместо типичните за прелъстителката Мерилин обемни и лъскави къдрици, залага на по-модерна и небрежна прическа. Сякаш тя тайно се измъква от хотела си на сутринта след страхотна вечер на червения килим.

Как да направим прическата

1. Нанесете Moroccanoil Treatment Light и Moroccanoil Hydrating Styling Cream на влажна коса. Те ще хидратират косата и ще й придадат блясък.
2. След това сложете Moroccanoil Root Boost в корените, за да постигнете максимален обем.
3. Изсушете косата отгоре надолу, като я оставите да стои по-небрежна. След това обърнете косата надолу и я срешете.
4. Когато косата е суха, направете страничен път и нанесете Moroccanoil Heat Styling Protection на кичури широки 2.5 см.
5. Използвайте маша с дебелина около 2 см, за да накъдрите задната част на косата и напръскайте с лак за блясък със слаба фиксация Moroccanoil Luminous Hairspray Medium .
6. За да постигнете нежни и живи къдрици в стила на 50-те, внимателно срешете къдриците с четка.
7. Сложете малко количество от Moroccanoil Hydrating Styling Cream на ръцете си и нанесете от началото на косата до страните, за да придадете по-рошава, секси визия.
8. Фиксирайте прическата с лака за блясък със силна фиксация за повече трайност и сияйност.

Jill Stuart
пролет-лято 2015

Вдъхновението
Колекцията пролет-лято 2015 на Jill Stuart е вдъхновена от Джери Хол на фона на плаж през нощта – с леки рижави отблясъци на косата и много очарователна.
Прическата
Водещият стилист James Pecis използва Moroccanoil, за да допълни визията на колекцията с вълниста прическа в стила на Джери Хол – сексапилна и изискана. Къдриците придават свежо и младо излъчване. Зад тях стои идеята да извадят на показ скритата дързост у жената.

Как да направим прическата

1. Още докато косата е влажна я разделете на среден път. За повече обем нанесете Moroccanoil Root Boost от корена до върха на косата.
2. След това сложете в корените Moroccanoil Volumizing Mousse, за да загладите косата и да придадете умерен обем.
3. Изсушете косата с помощта на четка Moroccanoil Boar Bristle Classic Brush, като същевременно я изправите.
4. Завийте кичури от около 2.5 см около маша с 3 см дебелина, за да направите небрежни вълни. Захванете с щипки. Оставете косата да изсъхне и след това пуснете краищата на кичурите надолу.
5. Като използвате четката Moroccanoil Boar Bristle Classic Brush внимателно разрешете къдриците. Това ще придаде на косата нежен, очарователен вид.
6. Сложете в дланта си количество колкото монета от Moroccanoil Curl Defining Cream и, като използвате пръстите си, загладете краищата на косата и стърчащите косъмчета. След това добавете малко количество по косата около лицето.

Monique L’Huillier
пролет-лято 2015 

Вдъхновението
Колекцията пролет-лято 2015 на Monique L’Huillier е вдъхновена от първите мигове на новия ден, като съчетава пастелните нюанси на небето и блясъка на изгрев с в приказна пъстроцветна колекция. Тя отразява и ярките оранжево-жълти цветове на залеза с модерни акценти в черно и материи с метален блясък, които придават на колекцията свежест и младежки вид. За да завърши тази пленителна визия, звездният стилист – Recine, създава с помощта на Moroccanoil непринудена, елегантна прическа с много блясък.
Прическата
Recine въплъщава сиянието на цветния изгрев, пъстрите багри и материи на колекцията в гладка, изтънчена и елегантна прическа. Неин верен помощник е Moroccanoil.

Как да направим прическата

1. Започнете с нанасянето на Moroccanoil Volumizing Mousse на влажна коса, за да пригладите косъма от пътя към ушите.
2. Преди да изсушите, впръскайте лак за блясък със слаба фиксация Moroccanoil Luminous Hairspray Medium по цялата коса, за да я пригладите допълнително.
3. Изсушете косата, като същевременно я изправите.
4. Използвайте преса, за да изправите косата от корена до върха.
5. След това хванете част от косата до слепоочията и я издърпайте внимателно към задната част на врата. Захванете отдолу с фиба. Напръскайте захванатата част с лак със силна фиксация Moroccanoil Luminous Hairspray Strong за още по-гладка визия и издръжливост.
6. Напръскайте цялата коса с Moroccanoil Glimmer Shine. Така тя ще отразява по-добре светлината и ще придобие бляскав вид като за червения килим.

Продуктите

Moroccanoil® Treatment Light има специална формула, създадена да отговаря на нуждите на тънката и светло боядисана коса (включително и бяла коса). Перфектната основа при стилизиране на косата, продуктът може да се използва за приглаждане, оформяне и завършване на прическата. С негова помощ се скъсява времето за сушене. Олекотеното масло помага за възстановяване и съживяване на косата от щети, причинени от химикалите в шампоаните, боите за коси и при къдрене. Moroccanoil® Treatment Light съдържа богатото на антиоксиданти арганово масло, подхранващи протеини и стимулиращи блясъка витамини. След използване прави косата здрава, сияйна и гладка.

Лакът за блясък със силна фиксация Moroccanoil® Luminous Hairspray Strong е комбинация от изискани съставки, между които и арганово масло. Лек и лесен за употреба, лакът придава на косата здравина и блясък и задържа прическата дълго. Предотвратява от накъдряне и е влагоустойчив. Лакът за блясък със слаба фиксация Moroccanoil® Luminous Hairspray Medium задържа желаната прическа за цял ден без да отнема от нейния блясък. Формулата, обогатена с арганово масло, придава слаба фиксация, като оставя косата приятна за докосване, здрава и сияйна.

Крем за подчертаване на къдриците Moroccanoil Curl Defining Cream е усъвършенстван продукт с технология, която регулира топлината и така запазва косата жизнена, с оформени къдрици с часове. Аргановото масло и протеинът укротяват къдриците и косата изглежда гладка и жива.

Очаквайте скоро в България стилизиращата серия на Moroccanoil: Moroccanoil® Glimmer Shine, Moroccanoil® Volumizing Mousse, Moroccanoil Hydrating Styling Cream, Moroccanoil Heat Styling Protection и Moroccanoil Root Boost.

Снимки: Stephen Churchill Downes за Moroccanoil, David Webber за Moroccanoil

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Прически от модната седмица с Moroccanoil, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

1 коментар

  1. Pingback: Прическите на пролет 2017 с Moroccanoil – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>