Prince лилаво от Pantone

От  |  0 коментара

Pantone отдават почит на Принс, като му посвещават негов собствен цвят в безкрайната си палитра. Специалистите по цветовете от централата на Pantone ни представят лилавото Prince Purple. Както сигурно сами сте се досетили, името на нюанса е вдъхновено от култовата песен на звездата – Purple Rain, но и не само. “Той е вдъхновен и от неговото специално изработено за турнета лилаво пиано Yamaha. Този цвят е поклон към незаличимата следа, оставена от Принс върху музиката, изкуството, модата и културата”, казват от Pantone.

Докато всички 1,867 цвята в дъгата на Pantone имат свой уникален номер, цветът на Принс е маркиран с неговия иконичен Love Symbol #2. Това е вторият цвят, който Pantone посвещават на отделна личност, след сивото на дизайнера Jason Wu. Не пропускайте да се вдъхновите и от текущия цвят на годината – зеленото като природата Greenery.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Prince лилаво от Pantone, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>