IKEA x 10-gruppen: шведска класика за дома

От  |  0 коментара

IKEA и 10-gruppen представят колекцията AVSIKTLIG точно навреме за сезонното освежаване на дома. Новата колаборация на 10-gruppen с трима от младите дизайнери на IKEA ни носи 14 изразителни десена, използвани върху завивки, чинии, табли, килими, текстил и други аксесоари от колекцията. IKEA определят тази колаборация като перфектен микс между миналото и настоящето, “колекция, която е модерна, но с препратки към предишните ни колаборации”. Безспорно това е чудесен повод да се сдобием с парченце от историята на шведския дизайн. Бунтарският колектив на 10-gruppen разтърсва света на дизайна през 70-те години – 10 дизайнера, създаващи революция чрез графичната смелост и позитивизма на скандинавския стил.

45 години по-късно оставащата част от креативната група решава да предаде своята мисия на младото поколение дизайнери, и точно тук се появяват талантите на IKEA. “Нашата амбиция бе да изчистим блатото на дизайна. Искахме да създадем по-добър свят без война, използвайки цветове, десени и музика”, Carl Johan De Geer, 10-gruppen. С това послание един от принтовете в колекцията AVSIKTLIG – Jamaica, ще продължи да “живее” и в основните колекции на IKEA занапред. Не пропускайте и изданието 10-gruppen – Patterns & People„ налично в IKEA.

ГАЛЕРИЯ

ikea.bg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
IKEA x 10-gruppen: шведска класика за дома, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>