Пощенските марки в чест на Дейвид Бауи

От  |  0 коментара

Британските пощи почитат Дейвид Бауи с колекция от марки през 2017г. Общо 10 марки с лика на покойния музикант ще зарадват неговите почитатели. Сред тях са шест от най-иконичните албуми на Дейвид БауиHunky Dory, Aladdin Sane, Heroes, Let’s Dance, Earthling и последния му албум Blackstar. Четири от марките изобразяват и изпълнения от турнетата на звездата - Ziggy Stardust от 1973г, Stage tour от 1978г,  Serious Moonlight tour от 1983г. и турнето Reality от 2004г. Комплектът от марки на Royal Mail е първият по рода си, издаван от пощите, посветен на отделен музикален артист. Лансирането съвпада и с 50-тата годишнина от издаването на първия едноименен David Bowie албум.

“Пет десетилетия Дейвид Бауи е начело на съвременната култура и е вдъхновил последвалите поколения музиканти, артисти, дизайнери и писатели. Марките ще отпразнуват тази уникална личност и някои от многото му обичани персони”, споделя stamp strategy мениджъра на Royal MailФилип Паркър. Марките с лика на Дейвид Бауи се очакват в обращение от 14 март 2017г.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Пощенските марки в чест на Дейвид Бауи, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>