На гости на Консуело Кастилиони от Marni

От  |  1 коментар

Слънчевият остров Форментера приютява лятното убежище на Консуело и Джани Кастилиони. Главната дизайнерка на Marni и нейният съпруг създават своята тиха лятна вила като оазис, далеч от забързаното ежедневие. Рустикалната къща използва камъка и пясъка за пустинната си тема. Консуело и Джани придават характер на пространството с идеи от далечните си пътувания – така Кувейт, Судан, Мароко, Египет и Сирия оставят своя отпечатък в интериора и екстериора. Минималното използване на мебели и акценти всъщност събира в себе си десетки препратки към тях.

Кактусите в двора напомнят за пътешествията до Мексико, а балдахинът е спомен за екзотиката на Мароко. Стълбата от камък в средата на централния салон е като тотема на къщата, вдъхновен от архитектурата на Йемен. След всички свои влечения в интериора, дизайнерката все пак определя пространството като своя опит да създаде африкански рай на испанска земя.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
На гости на Консуело Кастилиони от Marni, 10.0 out of 10 based on 1 rating

1 коментар

  1. Pingback: Миланският дом на Консуело Кастилиони – Pinks.bg - е-списанието

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>