Деймиън Хърст и Lalique: кристални пеперуди

От  |  0 коментара

Деймиън Хърст и Lalique разкриват нов съвместен проект, провокиран от споделеното им очарование от пеперудите. Майсторите на кристалната изработка от Lalique се съюзяват с един от най-скъпоплатените артисти в нашето съвремие, за да създадат 12 кристални пеперуди. “Деймиън Хърст и Рене Лалик споделят усещането за вълшебната и парадоксална красота на пеперудата, ефимерна и вечна едновременно“, споделят от Lalique. В колекцията са обособени три разноцветни серии на пеперудите: Love, Hope и Beauty.

“Винаги съм обичал кристала, той е красив и труден за работа, затова бях много въодушевен за проекта. Невероятно е да се възползвам от цялото майсторство и история на Lalique за нещо ново, и резултатите са извън моите очаквания. Харесва ми това, че панелите имат почти религиозна аура. Карат те да мислиш за рисуваните стъкла, които винаги съм обожавал. С начина, по който улавят цветовете и светлината, и после ги връщат към теб… Виждам пеперудите като души и като част от по-мащабен визуален език. Винаги съм ги описвал като универсални символи: всички ги обичат, заради тяхната невероятна, абстрактна крехкост и красота. Винаги ми е харесвало, че те изглеждат еднакво и в живота, и в смъртта. Но, когато светлината се пропусне през тези панели, сякаш се връщат към живота по някакъв начин”, коментира и Деймиън Хърст. Колекционерските кристални пеперуди на Lalique и Деймиън Хърст са налични в 12 различни цвята, като са създадени в общо едва 50 бройки с подпис и номерация.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Деймиън Хърст и Lalique: кристални пеперуди, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>