Библиотеките по света в постери

От  |  0 коментара

Библиотеките по света са дом на невероятни истории и мечти, но Andre Chiote иска да ни ги покаже от нов ъгъл. Илюстраторът от Португалия се вълнува както от съдържанието, така и от външността на библиотеките. Затова създава серията постери Libraries. Архитектурните постижения, които обгръщат световното богатство от книги, списания, музика и филми, са не по-малко ценни за историята ни. “Библиотеките свързват целия свят, и там сме сами със себе си, както и с другите. Те са нашите спомени и нашето наследство за поколенията. Те са отпечатък на познанието, но и на урбанизма. Те са къщата, към която се връщаме винаги”, споделя Андре.

Илюстрациите на десетки световни библиотеки са често и шедьоври от прочутите архитекти, които ги изграждат. Открийте Libraries и всички останали проекти на André Chiote на неговия сайт.

ГАЛЕРИЯ

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Библиотеките по света в постери, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>