Списъци: от Мерилин до Микеланджело

От  |  0 коментара

След огромния успех на своите блогове за писма и списъци, Шон Ъшър ни представя новата си книга “Lists of Note”. Заглавието събира изключително любопитни страници, принадлежали на артисти, филмови звезди, музиканти и прочути исторически личности. Така например, най-обикновеният списък за покупки е превърнат в изкуство от Микеланджело – с рисунка срещу всеки продукт. Джони Кеш разкрива чувството си за хумор в списъка си за дневни задачи, като си поставя за цел да не пуши, да целуне съпругата си Джун и да не целува никой друг. През 1955-та Мерилин Монро се подготвя за Новата Година с детайлен списък за целите и промените, които иска да направи в живота си. 

Микеланджело

Джони Кеш

Мерилин Монро

В “Lists of Note” са включени още списък на 19-годишния Нютон с 57 извършени от него грехове, списък на Галилео Галилей за необходими части за телескоп и списъка с изисквания на Айнщайн към първата му съпруга. Всички те са събрани от множество различни музеи и колекции.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Списъци: от Мерилин до Микеланджело, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>