„Берлин в Париж” от Серж Лютенс

От  |  0 коментара

Днес ви представяме едно истинско събитие за почитателите на Серж Лютенс – поглед в наскоро издадената му трета книга „Berlin à Paris”. Като артист извън нормите, оставил отпечатъка си като фотограф, стилист, режисьор, коафьор, грим артист и парфюмерист, г-н Лютенс е вдигнал очакванията ни за сетивно послание на ниво, което само той може да постигне в такава пълнота. Тази книга съставена от фотографии заснети между 1967 г. и 2008 г., ни пренасят във въображаем свят, където сънищата се борят с фантастичното. След „L’Esprit Serge Lutens”, истински феномен през 1992 г., и „Serge Lutens” през 1998 г. – и двете книги изчерпани и станали с колекционерска стойност, сега „Berlin à Paris” е третото разкриване на свят, който носи отпечатъка за стил и идеал на артистичната натура зад името Serge Lutens.

*Cathy Gallagher от Serge Lutens, 1999г.

*Louise Despointes от Serge Lutens, 1975г.

В своите 176 страници „Берлин в Париж” ни разкрива измислен свят, обитаван от персонажи с утвърдено излъчване, което не може да бъде сравнено с нито един друг стил – до такава степен неговото представяне носи своята собствена, поетична и визуална истина. Тези творби имат една единствена ос – моделът, просто кадър и единствено завършеността на перспективата. За нея Серж Лютенс е предвидил обекти, украшения, бижута, декори, прически и грим в композицията на творбата, утвърждаващи желаната изразност.

Откъс от „Берлин в Париж”

„Преди да понечиш към съдържанието…
Щяхме ли да разлистваме, ако не намираме сред фотографиите визията на артист, който не просто прилага Изкуство. Той събира чрез него изразителност, обсебване от прическите, грима, костюма, бижутата до декорите, тук, единствени претексти на творбите.
Творецът е като хирург, който прониква дълбоко под кожата, като прави разрези и превръща своите пациенти в диаманти. Всяко движение на модела е негово продължение, защото той съществува само, когато е лице в лице с НЕЯ.”

*Berlin À Paris”, корица

 Berlin À Paris” на Serge Lutens се предлага в Palais Royal – Serge Lutens и на
www.sergelutens.com
176 страници/108 фотографии
Electa, Милано
В продажба от 25 октомври 2012 г.
Фотографии и текст: © Serge Lutens 2012


*Част от неиздаваните досега фотографии на Серж Лютенс от „Берлин в Париж” са изложени и ексклузивно в парижката галерия “Felix Marcilhac” до 21 декември 2012г.

http://www.marcilhacgalerie.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
„Берлин в Париж” от Серж Лютенс, 10.0 out of 10 based on 7 ratings

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>