С вкус на цветовете от Pantone

От  |  1 коментар

Какъв е вкусът на червения цвят от палитрата на Pantone? А на какво ухае нежно розовият оттенък от известната система цветове? Този въпрос си е задала французойката Емили Гелпа (Emilie Guelpa) и го е претворила в оригинален арт-проект, създавайки серия от разноцветни тарталетки в стила на знаменитата палитра. Основа на тарталетките е бисквита, покрита с бяла на цвят глазура, а различните цветове на Pantone се постигат с всякакви плодове, бонбони, ягоди, конфитюри и други ярки продукти. И никакви хранителни оцветители, само натурални продукти!

Емили Гелпа била отдавна заинтересувана от създаването на ярко оцветена храна. По собствените й думи тя е любител на сладкото, обича да готви, а също и да си похапва. Обожава да експериментира не само в ателието, но и в кухнята. А този цветист арт-проект е предназначен за френското кулинарно списание Fricote.


Още дизайн на http://design.serdica.org/blog

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
С вкус на цветовете от Pantone, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

1 коментар

  1. Pingback: 60 години от стила на кралица Елизабет II от Pantone : Pinks.bg – е-списание за мода и дизайн -

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>