Панделки всякакви! Приключението Ribbonesia

От  |  0 коментара

Проектът Ribbonesia пътешества по света от няколко години и печели почитатели със своята непринуденост и позитивизъм. Това е светът на фигурките от панделки, родени от въображението на група японски артисти. Цял креативен екип начело с майстора на това необичайно оригами Баку Маеда създава прекрасни аксесоари от панделки и всякакви материали, наподобяващи плат.


Баку се захваща с идеята от два различни ъгъла – веднъж заради любовта си към животните и техните движения и веднъж заради уникалните способности на тази техника да показва формите в обем. Така се раждат птици, кучета, лъвове, котки и какво ли още не, които бързо се превръщат в предпочитан подарък. Всяка животинка от Ribbonesia намира приложение според желанието на притежателя си – някои ги закачат върху шапките си, други декорират с тях дома си. В Япония можете дори да си закупите oversize панделка, която е като истинска маска за лице.

Като че ли най-приятната част от този арт проект е заложеното в основата му условие, че всеки може да участва в направата на такава панделка. Затова и Баку, екипът му и Ribbonesia пътуват и се презентират лично в специални workshop-ове, на които хората с интерес сглобяват предпочитаното си животно.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Панделки всякакви! Приключението Ribbonesia, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>